De Buren

Kultuureiland Damsterplas

De initiatiefnemers hebben hun wortels in het gebied. De Stichting Kultuureiland Damsterplas en de Stichtingen De Draad en het Beleveniscollectief zijn in het leven geroepen door samenwerkende kunstenaars uit de regio. Met meerdere succesvolle projecten en activiteiten hebben we een aantoonbare bijdrage aan het samenbrengen en verbinden van mensen, organisaties en ondernemers met verschillende achtergronden, disciplines en werkgebieden kunnen leveren.

Video Damsterplas in wording.

Meer lezen »

Stichting de Draad

heeft als doel kunstenaars samen te brengen om gezamenlijk kunstzinnige projecten, activiteit en evenementen te realiseren. De creatievelingen binnen de Draad komen uit allerlei disciplines. Passend bij de ruime insteek van concepten bedenken en ontwikkelen deelnemers aan de Draad alles tot en met de uitvoering. Denk daarbij aan decorbouwers, geluidstechnici, houtbewerkers, multimedia designers, tekstschrijvers en nog veel meer.
Meer lezen

Foto: Ontdek Midden-Groningen

Stichting Beleveniscollectief

ontwerpt, coördineert en realiseert omgevingsprojecten zoals dorps(rand)parken, groene schoolpleinen, speel- en ontmoetplekken, belevenispaden, kunst in openbare ruimten en levert (on)gevraagd advies waar het gaat om de verbetering van woon- en leefklimaat.
Meer lezen

Foto: Ontdek Midden-Groningen

Kunst en Cultuurhuis de Ent

De Draad en het Beleveniscollectief hebben hun onderkomen in voormalige basisschool De Ent in Hellum. Regelmatig vinden hier exposities, kunst- en cultuur gerelateerde activiteiten en podiumkunsten plaats. Kunst- en Cultuurhuis De Ent is normaal ’s zondags open van 14.00 tot 17.00 uur, maar voorlopig gesloten. Meer informatie vind je op Stichting De Draad.

Damsterplas TV

Sinds kort beschikken we over een eigen YouTube kanaal Damsterplas TV, waar multi- creatieveling Aad de Zeeuw filmpjes plaatst van onder meer de diverse activiteiten in Kunst- en Cultuurhuis de Ent en op het Kultuureiland Damsterplas.
Ook is er aandacht voor diverse culturele zaken in de omgeving, zoals bezoekjes aan kunstenaars in de regio.  Het kanaal is te vinden op: https://www.youtube.com/@damsterplastv

Scroll naar boven